Balletschool Helen Wilson

Balletschool Helen Wilson

Helen Wilson is van jongs af aan met ballet bezig geweest. Geboren in Australiƫ heeft ze haar balletopleiding 'down under' gevolgd. Ze heeft als semi-professionele danseres gedanst in vele voorstellingen . Na haar emigratie naar Nederland heeft ze in 1995 de kans gekregen een balletschool over te nemen en is haar eigen balletschool begonnen in Houten. Sinds die tijd heeft ze door haar eigen inbreng de school tot bloei laten komen. Inmiddels biedt haar school aan 105 leerlingen balletlessen. Helen geeft overigens alle klassiek lessen zelf.

Door de kleinschaligheid van de school wil ze zelf de kwaliteit kunnen waarborgen. Met de balletlessen wil ze de leerlingen gevoel voor ritme, muzikaliteit, zelfvertrouwen, sierlijkheid, coƶrdinatie en discipline bij brengen. Het lesprogramma is zo opgebouwd dat het aansluit bij de belevingswereld van de betreffende leeftijdscategorie. Uitgangspunten zijn hierbij de fysieke, motorische en expressionele mogelijkheden. Het contact met de leerlingen vindt ze heel motiverend. "Het is zo mooi om leerlingen te zien groeien en bloeien."

Het uiteindelijke doel is de performance, de balletvoorstelling. Het is heel belangrijk jezelf te leren presenteren. Daarom wordt een groots optreden eens in de twee jaar georganiseerd. In voorjaar 2009 schitterden 85 leerlingen in een eigen bewerking van "Assepoester , sprookje of toverkunst' in het theater aan de Slinger.

Het is Helens streven om niet alleen de ballettechniek zelf, maar ook de voldoening en liefde van alles wat bij ballet hoort door te geven. Zo houdt de leerling, danser of geen danser, altijd de liefde voor deze muziek en kunstvorm. Door bezoeken aan balletvoorstellingen te organiseren worden de leerlingen bekend gemaakt met het theater en zodoende gestimuleerd deel te nemen aan workshops en leerlingendagen van diverse academies.

Expertises

Er zijn nog geen expertises ingevuld voor Balletschool Helen Wilson

Services

Er zijn nog geen expertises ingevuld voor Balletschool Helen Wilson

  • Balletvoorstelling
  • Voorstellingen

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De dansschool-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Balletschool Helen Wilson
Riddersborch 143
3992BK Houten

+31 (0)30 6373018

Deel deze pagina

Balletschool+Helen+Wilson img